Wuyts: 'Andy Schleck is op de dool'

Photo:
© Radioshack Leopard

Photo:
© Radioshack Leopard

Sporza-commentator Michel Wuyts hoopt dat Andy Schleck "psychologische hulp" krijgt. De Luxemburger gaf dit jaar al meer op dan hij koersen uitreed. En nu dook er ook een verhaal op dat hij stomdronken in een hotel gespot werd.

Een Franse politicus zorgde via een Facebook-post over Schleck voor heel wat heisa. Hij betreurt ondertussen de impact ervan.

Michel Wuyts weet genoeg. "Andy is op de dool. Hij is het voorbeeld van een sporter die mentaal niet sterk genoeg is en last heeft om in die harde wereld te overleven."

"Hij is kwetsbaarder dan hij zichzelf voordoet en we mogen ook de nawee├źn van zijn val niet onderschatten. Maar het zwaarste voor hem is de straf van zijn broer. Ze kunnen niet zonder elkaar."

Wuyts ziet een patroon. "Enkele jaren geleden was Andy ook al eens op de boemel tot 5u 's ochtends in de Vuelta. Hij sukkelde toen ook dronken het hotel in en liet zijn broer in de steek. Dus ja, er zijn al symptomen."

Schleck was toen met Stuart O'Grady, zijn ploegmaat bij Saxo Bank, op pad. Ze werden allebei door teammanager Bjarne Riis uit de koers gezet.

"Maar ik mag hopen dat het nieuwe management bij RadioShack hem een structuur en vangnet biedt. En dat ze dus psychologische hulp zullen bieden."

"Ik begin al te vrezen voor zijn seizoen. Je ziet dat andere toppers al op hoog niveau rijden en hij holt achter de feiten aan. Hij is nauwelijks in staat om een wedstrijd uit te rijden."


Misschien ook interessant: