Fuentes: 'Bereid om klantenlijst te geven'

Eufemiano Fuentes is bereid om met explosief materiaal naar buiten te komen als de dopingautoriteiten dat vragen. Dat heeft de Spaanse dopingarts zelf verteld op het proces dat momenteel tegen hem loopt in Madrid.

"Als het Spaanse antidopingagentschap en het wereldantidopingagentschap WADA het nodig vinden dat ik met mijn klantenlijst voor de dag kom, dan zou ik die lijst aan de agentschappen geven", zegt Fuentes. "Ook al weet ik niet of mijn bijdrage van groot nut zal zijn."

Fuentes hangt twee jaar celstraf boven het hoofd, omdat hij de gezondheid van sporters, vooral wielrenners, in gevaar heeft gebracht. Voor zijn klantenlijst hoeft hij geen strafvermindering.

Vorige week vroeg de aanklager op het proces rond de zaak Puerto twee jaar celstraf voor hoofdbeklaagde Fuentes. Volgens de rechtbank leidde Fuentes een frauduleus en crimineel netwerk. De arts voerde echter aan dat hij nooit in strijd met de wet of met de doktersplichten heeft gehandeld.

Fuentes en vier anderen staan in Madrid terecht omdat ze de volksgezondheid geschaad zouden hebben door bloedtransfusies uit te voeren bij wielrenners, om zo de sportieve prestaties te verbeteren. Ze pleiten allemaal onschuldig.


Misschien ook interessant: