Dwars door Vlaanderen / Dwars door België

Peeters: 'Niet gewoon om finale te rijden'

Lotto-Belisol viel door de mand in Dwars door Vlaanderen. Het had maar één renner aan de finish: Dirk Bellemakers, 64e en laatste op 6'48" van Gatto. Dan ging het bij Omega Pharma-Quick Step beter. Maar helemaal tevreden was men daar ook niet.

Lotto-Belisol ging gisteren wel niet met zijn kleppers van start. "Daarvoor hebben we de budgetten niet", zegt Herman Frison in de kranten. "Maar in de Handzame Classic deden die jongens het wel goed."

"Nu hadden we een offday. Het was niet goed. Punt uit. Van der
Sande was zoals afgesproken mee in de vroege vlucht, Bille viel. Voor de rest kunnen we niks inbrengen."

"Debusschere moest de finale rijden. Hij voelde zich goed, maar zat te ver op de Eikenberg toen er gevallen werd."

"In de E3 en Gent-Wevelgem rijden we met jongens als Roelandts, Bak en Greipel. Toch had ik gehoopt dat een aantal jongens hun kans zou grijpen."

Met Maes (6e), Vandenbergh (10e) en Terpstra (11e) reed het tweede Belgische ProTour-team volop in beeld. "Maar er zat meer in", zegt ploegleider Wilfried Peeters kritisch in de krant.

"Als je niet wint, heb je iets verkeerds gedaan. Dit zijn jongens die niet gewoon zijn om een finale te rijden."

OP-QS toonde zich sterk in de breedte, maar voor de luitenanten achter Boonen was dit een gemiste kans. Zo denkt CEO Patrick Lefevere in Het Nieuwsblad: "Maes en Vandenbergh zijn sterke renners. Geen verkeerd woord over hun prestatie van gisteren, maar als het echt moet voor zulke jongens is het vaak net niet."


Misschien ook interessant: