Schoten (a)

'Cavendish aan 4e zege helpen in Scheldeprijs'

Woensdag wordt de 101e editie van de Scheldeprijs gereden. Omega Pharma-Quick Step heeft met Mark Cavendish een stevige troef in handen, want de Brit was al drie keer de beste in Schoten. Bij Lotto-Belisol waagt Kenny Dehaes zijn kans.Met zijn overwinningen in 2007, 2008 en 2011 is Mark Cavendish samen met Piet Oellibrandt (begin jaren 60) recordhouder in de Scheldeprijs. De Britse spurtbom kan woensdag dus alleen op kop komen.

"We zullen er alles aan doen om dit te laten lukken", zegt ploegleider Wilfried Peeters. We brengen een ervaren ploeg aan de start met enkele frisse jongens die Mark kunnen bijstaan in de aanloop naar de sprint. Het wordt niet simpel, maar Mark is in vorm en kan de spurt op verschillende manieren winnen."

Cavendish kan daarvoor rekenen op de steun van de Belgen Vandenbergh, Van Keirsbulck, Steegmans, Maes en Keisse, de Brit Fenn en de Slovaak Velits.

Kenny Dehaes is woensdag de kopman van Lotto-Belisol in de Scheldeprijs. "Ik ga voor het podium, dat ligt binnen m'n ,mogelijkheden. Ik wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen", zegt Dehaes.

"Het team voor de Scheldeprijs is grotendeels hetzelfde als dat waar we sinds de GP Samyn mee koersen. In de Handzame Classic was dat een goeie combinatie, want daar won ik de koers."

"Omega Pharma-Quick Step zal de koers moeten controleren met Cavendish. In de finale moeten wij er staan. Iedereen rijdt goed momenteel. We zijn in staat om een mooi treintje op te zetten."


Misschien ook interessant: