Schoten (a)

Marcel Kittel is alweer de beste in de Scheldeprijs

Photo:
© Team Argos Shimano

Photo:
© Team Argos Shimano

Marcel Kittel (Argos) heeft net als vorig jaar de Scheldeprijs gewonnen. In de massasprint troefde de Duitser topfavoriet Mark Cavendish af. Voor Kittel is het de derde overwinning van het seizoen. Fabian Cancellara kwam even ten val, maar de winnaar van de Ronde kon gewoon uitrijden.

De Scheldeprijs is traditioneel een feestje voor sprinters en dat was ook dit jaar niet anders. Toch waren er enkele durvers die zich aan een ontsnapping waagden. Een groepje van negen renners werd door waaiervorming in het peloton sneller dan verwacht bijgehaald.

Toen de hele zwik samenkwam, gingen Matt Brammeier en Stefano Borchi, ook al aanwezig in de eerste vlucht, opnieuw aan de haal. Ze kregen Sven Vandousselaere mee.

De drie werkten goed samen, maar het was bij voorbaat een verloren zaak. De sprintersploegen begonnen in de laatste plaatselijke ronde aan hun voorbereiding en riepen de drie genadeloos tot de orde.

Omega Pharma-Quick Step liet zich in de finale afbluffen door de andere teams. Zo stond Mark Cavendish er alleen voor. Marcel Kittel had met Tom Veelers wel een uitstekende loods. De Duitser ging vroeg aan en weerstond eenvoudig de late uitval van de Brit.

Cavendish moet zo het record van drie zeges in de Scheldeprijs nog altijd delen met Piet Oellibrandt. De 21-jarige Nederlander Barry Markus was een aangename verrassing op het podium.


Misschien ook interessant: