Schoten (a)

Lefevere: 'Geen mannen met ballen'

Omega Pharma-Quick Step heeft met Mark Cavendish naast de zege gepakt in de Scheldeprijs. Patrick Lefevere is scherp voor zijn team. "Moet ik nieuwe renners kopen?", vraagt de manager zich af. "Het is balen", zegt de geviseerde Gert Steegmans.

"Ik ben niet happy", reageert Patrick Lefevere in de kranten. "Ongeveer alles ging fout, zoals het hele jaar al."

"De trein staat er gewoon niet. Ik heb geen mannen met ballen gezien. Er zijn er een paar die beter kunnen, maar angst hebben. "Fear to fail" noem ik dat."

"Bij een paar renners moet het stilaan doordringen dat je niet bij Omega Pharma-Quick Step moet rijden als je schrik hebt om de laatste kilometer te doen. Dan moet je maar naar Accent Jobs-Wanty gaan."

"Moet ik volgend jaar een pak nieuwe coureurs kopen misschien?"

"Iljo Keisse en Martin Velits kan ik niets verwijten, maar de rest van de ploeg was er niet. Steegmans en Maes hadden op het einde nog rond Mark moeten zitten."

Gert Steegmans beseft dat het niet op wieltjes liep in de Scheldeprijs. "Ik zat een beetje ingesloten, twee plaatsen achter Cavendish", zoekt hij naar een verklaring.

"In de laatste kilometer ging het traag en was het wringen. Cavendish zag op 300 meter van de finish een klein gaatje. Hij kon er zich nog net in werpen, maar voor mij was het te laat."

"Het is zwaar balen, zeker omdat Cavendish wou winnen voor de verjaardag van zijn dochtertje. Geloof me, ik heb geen blije gezichten gezien in de bus."

"We moeten blijven werken, dan komt het goed."


Misschien ook interessant: