'Ik ben klaar om nog een maand te knallen'

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Erwin Vervecken mag zondag dan gewonnen hebben in Roubaix, Sven Nys is een paar dagen na de race lovend over de omloop. "We moeten meer zulke wedstrijden hebben", zegt Nys. "Als je mij vraagt hoe een cross er moet uitzien, hebben we daar in Roubaix een mooi voorbeeld van gekregen", vertelt Sven Nys. "Techniek, durf, conditie, snelheid, spanning: alles was daar aanwezig."

"Van profiteren was geen sprake: diegene die er vol voor ging, werd beloond. Dit soort wedstrijden moet meer op de kalender. Ik genoot van de eerste tot de laatste meter, ook al heeft iemand anders de wedstrijd gewonnen", blogt Nys, die de Wereldbeker voor de zevende keer won.

"Ja, ik win voor de zevende keer de Wereldbeker", zegt Nys nog. "Normaal voor de meeste mensen. Maar o zo moeilijk om ieder jaar weer mee te doen voor de podiumplaatsen en om soms de kaart van de zekerheid te trekken in plaats van grinta en overwinningsdrang te tonen."

Sven Nys heeft met de Belgische driekleur en de Wereldbeker al twee prijzen beet. "Ik ben tevreden over de vorige weken en ben klaar om nog een maand te knallen", verzekert de veldrijder.


Misschien ook interessant: