Tour Down Under

Quick-Step slaat dubbel in de Down Under

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Quick-Step kan zijn eerste bloemen van het jaar op de kast zetten. Allan Davis heeft de tweede rit in de Tour Down Under gewonnen en wordt ook leider. Lance Armstrong liet zich ook zien.

"Je zou kunnen spreken van een lichte Ardennenrit in 30-32 graden", vertelde Quick-Step-ploegleider Rik Van Slycke aan Sporza. "Dat zijn toch lastige omstandigheden. En omdat wij in de laatste 30 kilometer Reda mee vooruit hadden gestuurd, moesten de andere sprintersploegen (Katjoesja en Columbia) het werk doen."

Reda was meegeglipt met Matthew Lloyd, van Silence, en Scott Davis, de broer van ritwinnaar Allan. "Katjoesja en Columbia waren voor de spurt al onthoofd. De laatste rechte lijn ging ook licht bergop: ideale omstandigheden voor Davis dus."

Robbie McEwen, die dinsdag een fototoestel tegen zijn arm had gekregen, was ook aan de start van de rit verschenen. Maar hij deed niet mee in de massaspurt en werd 73e.

Er staat in Australië, onder andere door Lance Armstrong, overigens veel volk langs de weg. "Enorm", zegt Van Slycke. "Deze koers is de laatste jaren sterk gegroeid. Dat is goed voor de wielersport."

Lance Armstrong eindigde opnieuw in de buik van het peloton, maar had zich tijdens de heuvelachtige finale laten zien. Hij sprong tijdens een beklimming twee keer weg uit het peloton. "Ik voel me oké, maar het was lastig", zei de Amerikaan. "Daar aanvallen was niet echt slim."

"Enorm", zegt Van Slycke. "Deze koers is de laatste jaren sterk gegroeid. Dat is goed voor de wielersport."


Misschien ook interessant: