Giro-ritwinnaar Santambrogio is betrapt op epo

Photo:
© Vini Fantini - Sella Italia

Photo:
© Vini Fantini - Sella Italia

Mauro Santambrogio (Vini Fantini) is tegen de dopinglamp gelopen. In de Giro, waarin hij een bergrit won en negende in de eindstand werd, zat hij aan de epo. Hij is een ploegmaat van Danilo Di Luca, bij wie een positieve epo-test nog tijdens de Giro uitkwam.

Santambrogio verhuisde vorige winter van de BMC-ploeg naar Vini Fantini en ontpopte zich in deze Giro van een grijze muis tot een (sub)topper in de bergen.

Het blijkt geen toeval, want de Internationale Wielerunie UCI heeft bekendgemaakt dat Santambrogio positief heeft getest op epo. Hij werd betrapt bij een controle na de eerste rit.

Santambrogio sprong er vooral uit in de 14e rit van deze Giro. In de mist op de Jafferau en met goedkeuring van Nibali won hij de rit. Toen stond Santambrogio zelfs even vierde. In de laatste week zakte hij wat weg, maar hij hield nog net stand in de top tien.

De UCI heeft de Italiaan van 28 voorlopig geschorst. Hij heeft nog het recht om een B-staal te laten testen, waarna het aan de Italiaanse wielerbond is om hem te schorsen. Wellicht kijkt hij tegen een schorsing van twee jaar aan.
[i][/i]


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:5


Velooke

Published by: Velooke at 2013-06-03 21:44:53Gewoon levenslang schorsen.
U ontpoppen van een grijze muis tot een (sub)topper in één ronde, is toch héél verdacht, niet?

Reply

1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2013-06-03 21:48:58De straf voor een eerste vergrijp is niet levenslang, dus waarom in dit geval? En zijn progressie was al langer aan de gang dit seizoen, maar blijkbaar was het toch te mooi om waar te zijn.

Reply