McQuaid: 'Plan van uitdager is halfbakken'

UCI-voorzitter Pat McQuaid is niet onder de indruk van de plannen die zijn uitdager Brian Cookson ontvouwd heeft over de toekomst van het wielrennen. "Halfbakken en onhaalbaar", maalt McQuaid het plan fijn.

Brian Cookson, voorzitter van de Britse wielerbond, trapte gisteren zijn campagne in de strijd om het UCI-voorzitterschap op gang. Cookson, de enige uitdager van McQuaid, focust op een andere aanpak van de dopingstrijd.

"Het is gemakkelijk de mensen te zeggen wat ze willen horen. Maar hij moet ook eens uitleggen hoe hij het wil realiseren", reageert McQuaid op de plannen van Cookson (kleine foto). "Want zijn verkiezingsmanifest is halfbakken, zit vol fouten en is financieel onhaalbaar."

McQuaid maakt ook brandhout van het idee van een UCI-antidopingagentschap. "Het WADA staat dit niet toe. Hij wil gewoon het bestaande orgaan verplaatsen naar het gebouw hiernaast. En waar zal hij het geld voor dit allemaal halen?"

Het belooft dus een bitse strijd te worden om het hoogste ambt binnen de Wielerunie, een functie die Pat McQuaid al sinds 2005 bezet.


Misschien ook interessant: