Lotto-Belisol vangt de jonge Noor Vegard Breen

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

Lotto-Belisol blijft zich roeren op de transfermarkt. Na Kris Boeckmans, Sean De Bie en Tony Gallopin heeft de Belgische WorldTour-formatie de 23-jarige Noor Vegard Breen gestrikt. "Met deze aanwinst bevestigen we dat we sterk inzetten op jongeren", zegt Lotto-Belisol.

Vegard Breen werd in 2008 Noors kampioen tijdrijden bij de juniores en behaalde zilver op het EK tegen de klok. Vorig jaar was hij de beste in de beloftewedstrijd La Côte Picarde en dit jaar pakte hij de eindzege in de Tour de l'Oise.

"Met deze aanwinst bevestigen we dat we sterk inzetten op jongeren, na de komst van De Bie", klinkt het bij de ploeg. "Breen tekende eveneens voor twee jaar, het contract gaat in op 1 januari 2014."

"Het betekent heel veel dat Lotto-Belisol me deze kans geeft om in een sterke profploeg te rijden", zegt Breen.

"Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van zo'n goed team en wil de komende twee jaar veel bijleren, zodat ik later sterke prestaties kan neerzetten en mooie overwinningen kan behalen bij de profs."

"Lotto-Belisol is een ideale ploeg voor een jonge renner als ik. Ik weet nog niet helemaal wat te verwachten van 2014. Ik wil in elk geval voor de kopmannen werken. Zelf ben ik geschikt voor het klassieke werk: ik houd van kasseien en het waaierwerk. Ik ben geen echte tijdritspecialist, maar als ik in een ronde voor het klassement ga, kan ik mij zeker handhaven."


Misschien ook interessant: