Vuelta a España

La Vuelta: Indrukwekkende Moreno overwint steile muur

Photo:
© Katusha

Photo:
© Katusha

Daniel Moreno heeft de negende rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De renner van Katjoesja was duidelijk de sterkste op de steile muur van Valdepeñas de Jaen. Moreno, die al de beste was in de vierde rit, neemt ook de leiderstrui over van Nicolas Roche. Philippe Gilbert werd achtste.

De negende etappe stond volledig in het teken van de steile slotmuur in Valdepeñas de Jaen. De auteurs van de vroege vlucht waren dit keer Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM), Luke Rowe (Sky), Francisco Javier Aramendia (Caja Rural) en de Fransen Lloyd Mondory (AG2R) en Anthony Roux (Fdj).

Het vijftal maakte nooit aanspraak op de overwinning, want in het peloton organiseerden BMC, Lotto-Belisol en Katjoesja al snel een jachtpartij. Aramendia bleef als laatste vluchter over en werd op 25 kilometer van het einde bij de lurven gevat.

Op de Alto de los Frailes trok Boasson Hagen ten aanval. De Noor verzamelde een voorsprong van 25 seconden, maar werd nog voor de steile muur in Valdepeñas de Jaen ingerekend dankzij het werk van Katjoesja. Op de slotklim schoot Moreno als een pijl weg van het uitgedunde peloton. Rodriguez en Valverde probeerden de sprong te wagen, maar bleven hangen.

Een ontketende Moreno reed vlot naar zijn tweede ritzege. Valverde en Rodriguez zorgden voor een Spaans podium. Gilbert kwam te kort en legde beslag op de achtste plaats. Met zijn zege neemt Moreno de leiderstrui over van Nicolas Roche.


Misschien ook interessant: