De Gendt: 'Overdag trainen, 's avonds commentaar'

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

Thomas De Gendt kruipt komend weekend in het commentaarhok van Sporza. Vrijdag hoort u hem tijdens de GP Québec, zondag tijdens de GP Montréal. "Ik herken de renners vaak sneller dan Michel Wuyts", zegt hij.

De GP Québec en GP Montréal worden het debuut van Thomas De Gendt als cocommentator. "Als ik die wedstrijden in Canada niet op de fiets kan beleven, is dat een mooi alternatief", vertelt de 26-jarige renner."Ik zit in het peloton en voel aan wanneer een renner een aanval plant. Ik herken de renners meteen aan hun benen of hun bril, vaak sneller dan Michel Wuyts", lacht De Gendt.

"Ik ken ook de verhalen uit het peloton. Die kan ik meegeven tijdens de wedstrijden, maar zo vaak zal ik niet aan het woord zijn. Ik zal op het gepaste moment inpikken met weetjes."

De GP's in Québec en Montréal zijn twee WorldTour-wedstrijden. "Ik had die wedstrijden graag gereden, maar was te laat voor de inschrijvingen."In Canada komen volgend weekend grote namen als Froome, Sagan en Contador aan de start. "De toppers die de Vuelta niet rijden, zijn daar aanwezig", legt De Gendt uit.

"En ik weet dat Björn Leukemans (een ploegmaat van De Gendt, red.) de goede vorm te pakken heeft. Die twee koersen liggen hem. Hij zal wat in petto hebben. Zeker met het oog op het WK."

Op 25 september rijdt Thomas De Gendt het WK tijdrijden in Firenze (Ita). "Ik heb net een specifieke chronotraining achter de rug. Lastig, maar ik fietste wel met een goed gevoel", vertelt hij."De volgende dagen train ik weer keihard. De wedstrijden in Canada zijn 's avonds, die neem ik er zonder problemen bij."

In de Tour verraste De Gendt met een derde plaats in de tijdrit naar de Mont Saint-Michel. "Op het WK is dat te hoog gegrepen. Daar rijden de beste tijdrijders tegen mekaar. En wij mogen ook starten."

"Als Kristof Vandewalle en ik allebei in de top 20 eindigen, hebben we goed gepresteerd. En als een van ons tweeën de top 10 haalt, hebben we fantastisch gereden."


Misschien ook interessant: