Contador past voor de Ardense klassiekers

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Alberto Contador komt volgend jaar niet aan de start van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De Spanjaard gooit het over een andere boeg in zijn voorbereiding op de Tour en de Vuelta.

Naast de Waalse klassiekers schrapt Alberto Contador ook enkele rittenkoersen in het voorjaar. De Spanjaard zal niet in actie komen in de Ronde van Argentinië en de Ronde van Oman. Contador zal zijn seizoen beginnen in de Ronde van de Algarve, van 19 tot 23 februari.

Vervolgens komt hij aan de start in Parijs-Nice en de Tirreno. Via de Ronde van Catalonië of het Critérium International. De Ronde van het Baskenland en de Dauphiné worden zijn laatste voorbereidingskoersen in de aanloop naar de Tour en de Vuelta.

"Vorig jaar startte ik mijn seizoen in Argentinië en dat bleek te vroeg te zijn. Vervolgens werd ik door het slechte weer in de Tirreno ziek en moest ik mijn programma wijzigen. Zo verscheen ik zonder conditie aan de start van de Ronde van het Baskenland. Ik forceerde mij en bij de Ardense klassiekers was ik al vermoeid. Ik schrap ze van mijn programma omdat ze voor mij geen goede voorbereiding zijn op de Tour", zegt Contador in Marca.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2013-11-29 18:13:32Hij start in Parijs-Nice en Tirreno. Knap!

Reply