Wellens: 'Ik moet geduld hebben en dat is lastig'

Eind januari zette Bart Wellens een punt achter zijn seizoen. Wellens had te veel last van aanhoudende rugproblemen en hield het voor bekeken om "de rest van zijn carrière niet te hypothekeren". Wellens kreeg vandaag opnieuw een infiltratie in de rug, maar moet het nog een tijdje rustig aan doen.Nog voor het WK in Hoogerheide had Wellens al een punt achter zijn seizoen gezet. Vandaag kreeg hij in het ziekenhuis een nieuwe infiltratie in de rug. De behandeling zou hem grotendeels van zijn rugproblemen moeten verlossen. "Het genezingsproces zal uiteindelijk zes weken in beslag nemen", meldt dokter Peter T'Seyen.


"We zitten nu op het einde van de tweede week en alles evolueert gunstig. Bart moet nog intens rusten, maar mag de fysieke beweging lichtjes hernemen. Al blijven fietsen en lopen de komende tien dagen taboe."

"Ik had gehoopt om al rustig te kunnen fietsen, maar dat is met tien dagen uitgesteld", reageert Wellens. "Fietsen en lopen is nog een brug te ver. Alles komt stilaan in orde, maar ik moet geduld hebben. En dat is toch het lastigste."

"Ik let ook op mijn voeding, want ik zou kilo's kunnen bijkomen, maar dat wil ik niet. Ik doe mijn best om dat te vermijden", besluit Wellens.


Misschien ook interessant: