Volta ao Algarve

Alejandro Valverde triomfeert in de leiderstrui

Valverde (Movistar) heeft na de proloog ook de eerste rit in lijn gewonnen in de Ruta del Sol. De Spanjaard bleef de Nederlander Bauke Mollema voor.

Met drie beklimmingen van derde categorie, twee van tweede categorie en een beklimming van eerste categorie was de tweede rit voer voor de berggeiten in het peloton.

Nico Sijmens en Tom Van Asbroeck kozen meteen het hazenpad. Zij kregen het gezelschap van negen renners waaronder: Javier Aramendia, Alexis Guerin, Lennard Hofstede en David Lozano.

De kopgroep dunde systematisch uit en werd op 10 kilometer van de streep ingelopen door het peloton. Op de laatste beklimming van de dag nam Team Sky de rest op sleeptouw in de hoop Richie Porte aan de zege te helpen.

Maar de Movistar-ploeg van Valverde liet niet begaan. Toen het pak tot tien renners gereduceerd was, lanceerde Jon Izaguirre zijn kopman. Op de stijle aankomst stond er geen maat op Valverde.

Mollema, Rebellin, Porte en Luis Leon Sanchez finishten op vier seconden. Thomas Degand was met een negende plaats de beste Belg.


Misschien ook interessant: