Froome laat geblesseerd Tirreno schieten

Chris Froome heeft met een ontsteking in zijn onderrug te kampen en laat Tirreno-Adriatico schieten. "Ik neem geen risico in deze fase van het seizoen", zegt de Tour-winnaar van 2013.

Chris Froome werd vorig jaar nog tweede in Tirreno-Adriatico na Nibali en wou dit jaar wellicht beter doen. Maar rugpijn steekt stokken in de wielen.

"Chris blijft uit voorzorg aan de kant", meldt Team Sky. "Hij moet rusten en kan zich daarna voorbereiden op de Ronde van Cataloniƫ. Dit is maar een kleine tegenslag. Hopelijk kan hij volgende week al weer voluit trainen."

"Ik vind het jammer dat ik een weekje deftig koersen moet missen", laat Froome zelf weten. "Maar op dit moment in het seizoen kan ik beter op zeker spelen in plaats van later spijt te hebben."

Door het verstek van Froome verhuist Richie Porte van de Parijs-Nice-ploeg naar de Tirreno. Saillant detail, Porte won vorig jaar Parijs-Nice en zijn verstek zorgt voor wrevel bij de Franse organisatie.

"Zo vlak voor de start vinden wij dit nogal brutaal", zegt ASO-baas Christian Prudhomme. "Sky zegt dat er in Italiƫ meer punten te rapen zijn door het technische parcours en een tijdrit."

"Wij hebben misschien geen aankomst bergop of - voor het eerst sinds 1955 - tijdrit, maar het parcours is behoorlijk lang en uitdagend genoeg. Het zijn toch de renners die het moeten doen."


Misschien ook interessant: