Paris - Nice

Hofland klopt Degenkolb, Meersman kansloos na val

Moreno Hofland heeft het sprintje bergop gewonnen. Hij vloerde Degenkolb en Bouhanni, die leider blijft. Gianni Meersman had uitzicht op de leiderstrui, maar hij zag zijn kansen in rook opgaan door een val.

In tegenstelling tot de voorbije jaren deed de Koers naar de Zon haar bijnaam alle eer aan. Het stralende zonnetje en de wind in de rug maakten er een leuke dag van voor de renners.

In het peloton was er veel tijd om te keuvelen, maar daar hadden de vluchters Aleksejs Saramotins en Anthony Delaplace geen tijd voor. Omdat de voorsprong opliep tot 12 minuten waren de beginuren één lange geeuw.

Dat veranderde gelukkig in het laatste uur. Door twee keer derde te worden bij de twee tussensprinten had Gianni Meersman zich in de virtuele leiderstrui gehesen. Maar een valpartij (foto), zonder veel schade, op 10 km van het einde maakte een einde aan het plannetje van Omega Pharma-Quick Step.

Ondanks een dolle achtervolging, met heel veel hulp van de ploegleidersauto en zelfs een handaflossing, kon Meersman net niet de aansluiting maken met het peloton.

Tom Boonen moest dan maar de rol van Meersman overnemen, maar de toekomstige papa zakte er op het einde door. Jos van Emden bracht Moreno Hofland op het juiste moment naar voren en nu maakte de nummer twee van Kuurne-Brussel-Kuurne het wel af. John Degenkolb en Nacer Bouhanni bleven verbluft achter.

De waaghalzerij van Gianni Meersman in de achtervolging is uiteindelijk niet ongestraft gebleven. De wedstrijdjury smeert Meersman maar liefst 1'10" aan de broek voor zijn gestayer en zijn handaflossing. Veel zal het hem wellicht niet uitmaken. Een goed klassement was na de rit van vandaag al uitzichtloos.


Misschien ook interessant: