Paris - Nice

Slagter verhindert hattrick Betancur in Parijs-Nice

Tom-Jelte Slagter heeft de zevende etappe in Parijs-Nice gewonnen. In een sprint bergop hield de Nederlander Costa en gele trui Betancur van de zegepraal. Het is de tweede ritzege voor Slagter in deze Parijs-Nice. Betancur blijft leider.

Op het heuvelachtige parcours trok de Luxemburger Laurent Didier meteen na de start ten aanval. Hij kreeg snel het gezelschap van vijf kompanen en later kwamen daar nog twee renners bij.

De Nederlander Pim Ligthart van Lotto-Belisol had zijn zinnen gezet op de bolletjestrui en sprokkelde op elke klim de punten mee. Hij reed Sylvain Chavanel uit de bergtrui.

Na de vijf beklimmingen van de dag rook het peloton de stal en nog voor de plaatselijke ronden werd de laatste vluchter ingerekend. Op het pittige plaatselijke parcours werd slag om slinger gedemarreerd.

Onder meer Bakelants, Wellens en Devenyns probeerden solo of in een groepje een sprint te ontlopen, maar dat lukte niet. In de sprint bergop was Slagter sneller dan wereldkampioen Rui Costa en leider Betancur. Slagter verloor gisteren tijd door materiaalpech.

Pechvogel van de dag was Geraint Thomas. De Brit van Sky kwam in de finale ten val en valt zo weg uit de top van het klassement. In dat klassement heeft Betancur 14 seconden voorsprong op Rui Costa. Zdenek Stybar staat nu derde.


Misschien ook interessant: