Le Tour: Contador verkent Tour-kasseien: 'Het was plezant'

Eén dag nadat er flink over gekoerst was, nam Alberto Contador op zijn beurt de kasseien in de Hel van het Noorden voor zijn rekening. Als verkenning voor de Tour 2014. In de rit van 9 juli tussen Ieper en Wallers krijgen de Spanjaard van Saxo Bank en de rest van het peloton negen kasseistroken voor de wielen gegooid.

De verkenning beviel Contador, die wel beducht blijft voor de grof geplaatste keien. "Je kunt er de Tour niet winnen, maar wel verliezen. Tour-favorieten hopen maar één ding: zo weinig mogelijk averij oplopen."

Contador deed - in tegenstelling tot Bradley Wiggins, de Tour-winnaar van 2012 - niet mee in Parijs-Roubaix. "Parijs-Roubaix is de mooiste koers... om naar te kijken", grapte de Spanjaard in Het Nieuwsblad.

"Het was een fantastische wedstrijd. Met dank aan Tom Boonen voor wat hij deed. Zijn aanval op 60 km van de streep was niet zonder risico, maar hij zorgde voor een pak spektakel. Dat wordt het op 9 juli ook."

"Vandaag was het leuk, maar een training is niet hetzelfde als een Tour-rit. Vooral in de eerste drie zones zal het er zenuwachtig aan toe gaan", zegt de tweevoudige Tour-winnaar in de kranten.

Contador kent het kasseigevoel al uit de Tour van 2010, toen hij 13e werd en een dikke minuut verloor op ritwinnaar Thor Hushovd en concurrent Andy Schleck.

"Ook toen vielen de kasseien mee, maar raakte ik achterop door de crash van Fränk Schleck. Daardoor scheurde het peloton. Zo kan het straks ook weer zijn. Toch ben ik niet bang van deze rit, hoewel de stroken toch zwaarder zijn dan in 2010."Misschien ook interessant: