International Presidency Turkey Tour

Taaramäe wint koninginnenrit in Turkije

Rein Taaramäe heeft de derde rit in de Ronde van Turkije gewonnen. Op de slotklim van 15 kilometer was de Est van Cofidis de sterkste. Taaramäe is ook de nieuwe leider. Nico Sijmens en Pieter Vanspeybrouck zaten mee in de ontsnapping van de dag.

Nico Sijmens en Pieter Vanspeybrouck trokken mee in de aanval van de dag, samen met onder meer Le Mevel en Frattini. Hun maximale voorsprong bedroeg zes minuten, maar in de eerste kilometers van de steile slotklim waren de vluchters een vogel voor de kat.

Taaramäe gooide op drie kilometer van de finish de knuppel in het hoenderhok. Alleen Adem Yates, de broer van Simon, kon de Est volgen. In de achtergrond probeerde Kevin Seeldraeyers twee keer naar de koplopers te rijden, maar zonder succes.

Taaramäe was vooraan duidelijk de sterkste. Hij nam het kopwerk helemaal voor zijn rekening en versnelde op 350 meter van de finish. Yates had geen antwoord meer en kwam zes seconden na Taaramäe over de finish.

Taaramäe neemt de leiderstrui over van Mark Cavendish, die de eerste twee ritten in de ronde van Turkije won. Taaramäe heeft ook in het algemeen klassement zes seconden voor op Adem Yates.


Misschien ook interessant: