Tour de Romandie

Kwiatkowski wint de proloog in de Ronde van Romandië

Michal Kwiatkowski stapelde de voorbije weken de ereplaatsen op, maar in Romandië was het wel raak voor de Pool van Omega Pharma-Quick Step. Hij legde de 5 kilometer in Ascona 4 seconden sneller af dan Rohan Dennis. Wereldkampioen Tony Martin werd vijfde.

Michal Kwiatkowski begon vroeg aan zijn tijdrit aan de boorden van het Lago Maggiore. De jonge Pool van Omega Pharma-Quick Step reeg de voorbije weken de ereplaatsen aan elkaar (5e in de Amstel, 3e in de Waalse Pijl en 3e in Luik), maar winnen zat er maar niet in.

Kwiatkowski's tussentijd was nog bescheiden, maar aan de finish blies hij de concurrentie weg. Met Rohan Dennis, Marcel Kittel en Giacomo Nizzolo volgde nog meer jong geweld in zijn slipstream.

De grote namen lieten het enigszins afweten op het korte, technische parcours. Wereldkampioen tijdrijden Tony Martin (5e) en titelverdediger en Tourwinnaar Chris Froome (13e) konden de schade nog beperken, maar dat kan niet gezegd worden van Rui Costa (38e), Andrew Talansky (39e) en Richie Porte (77e).

Tejay van Garderen, een van de favorieten op de eindzege, verloor zelfs meer dan drie minuten door een valpartij. De Amerikaan eindigde zo troosteloos laatste.

Vanuit Belgisch oogpunt was Thomas De Gendt de uitschieter. De Gendt is in volle voorbereiding op de Giro, waar ook Maxime Monfort (vandaag 45e) klassementsambities heeft.


Misschien ook interessant: