Tour of California

Rohan Dennis loopt in op Bradley Wiggins

Rohan Dennis (Garmin) heeft de jacht ingezet op leider Bradley Wiggins in de Ronde van Californië. De 23-jarige Australiër kwam in de derde rit als eerste aan op Mount Diablo. Wiggins reed 20 seconden later als negende over de streep in een bloedhete etappe. In het klassement slinkt zijn voorsprong op Dennis tot 24 seconden.

De voorbije dagen was het aangenaam koersweer in Californië, in de eerste klimetappe gaf het kwik 36° Celsius aan. Het peloton reed met ijsblokjes in de aanslag naar de start.

Een groep van acht renners, met de jarige Maarten Wynants (32) erbij, trok vroeg op pad in de hitte. De Canadees Routley reed naar de bergtrui op Mount Hamilton.

Maar de finish lag op Mount Diablo, een klim van zeven kilometer lang met stijgingspercentages tot 17 %. Onder leiding van Team Sky raapte het peloton de koplopers een voor een op. Wynants was een van de laatsten die zich gewonnen moesten geven.

Op Mount Diablo zette Wiggins zich op kop. Met een stevige en regelmatige tred dunde hij het selecte gezelschap uit. Met een tempoversnelling riep hij Acevedo tot de orde.

Adam Yates, de winnaar van de Ronde van Turkije, probeerde het in de slotkilometer. De jonge Brit ging te snel voor Wiggins, maar niet voor Rohan Dennis. De Australiër remonteerde Yates in de laatste 150 meter en zwoegde zich - met zijn shirt wijd open - naar de dagzege. Wiggins kroop 20 seconden later over de streep.


Misschien ook interessant: