Critérium du Dauphiné

Van den Broeck: 'Ik heb vertrouwen opgedaan'

Jurgen Van den Broeck heeft zich met de besten bergop gemeten in de eerste rit in de Dauphiné. Pas in de slothectometers moest hij Froome en Contador laten rijden. De Belg was opgelucht met zijn vierde plaats. "Het doet deugd dat ik zo lang kon meestrijden", zegt hij.

Van den Broeck was blij dat hij de strijd om de ritzege nog eens vanaf de eerste rij kon meemaken. Hij countert zo de kritiek dat hij beter de Tour zou laten schieten.

"Dit geeft echt wel vertrouwen", zegt de Lotto-Belisol-Belg na de koers. "Froome en Contador zijn buiten categorie, maar het doet deugd om zo lang mee te strijden. Zeker na al mijn harde werk van de voorbije dagen."

"Ik probeerde het op 3 kilometer voor de streep zelf ook eens met een versnelling. Waarom niet, als je niet probeert, kun je toch niet winnen. Soms moet je gokken."

Van den Broeck staat vijfde. "Ik bekijk het dag per dag. Ik was zondag al heel tevreden over mijn proloog en nu toon ik dat ik ook bergop op de afspraak ben. Maar ik ga nog niet dromen, het is nog maar de Dauphiné."

Lotto-Belisol-manager Marc Sergeant was opgelucht om Van den Broeck voorin te zien. Vorige week was er nog twijfel gerezen of het opportuun was om Van den Broeck naar de Tour te sturen. "Het is van 2011 geleden dat ik Jurgen zo goed zag klimmen", zegt Sergeant.

"Dit is mooi in het vooruitzicht op de Tour de France. Ik wist wel al dat Jurgen goed bezig was op training, maar ben enorm blij dat we dat nu ook in een wedstrijd zien."


Misschien ook interessant: