Tour de France

Sky-manager: 'Tour 2015 begint nu al voor ons'

De Tour 2014 was een ramp voor Team Sky: Chris Froome gaf op, wisselkopman Richie Porte zakte door het ijs. "We komen hier sterker uit", zegt Sky-manager Dave Brailsford. "Froome zal volgend jaar gemotiveerder zijn dan ooit."

"We kwamen met hoge verwachtingen naar de Tour, maar na vijf dagen kregen we al een klap te verwerken toen Froome opgaf", zegt Brailsford op de website van Team Sky.

"Op de eerste rustdag stond Porte tweede, maar in de tweede helft van de Tour liep het ook met hem helemaal fout. De rest van de ploeg heeft nog geprobeerd om mee te gaan in ontsnappingen, maar een rit hebben we uiteindelijk niet kunnen winnen."

"We hebben al veel gewonnen met Sky, maar dat kan niet blijven duren. Dat is een teleurstelling, maar we kunnen er ook veel uit leren."

"We zijn waardige winnaars, maar ook waardige verliezers. We willen dan ook Vincenzo Nibali en zijn team feliciteren met de overwinning. Hoed af voor wat ze in de voorbije Tour gepresteerd hebben."

"Nu moeten we onze focus weer vinden en sterker terugkomen. Wat we meegemaakt hebben, maakt ons hongerig naar nieuw succes. Volgend jaar willen we die gele trui weer veroveren."

"Froome heeft naar de Tour gekeken op tv en ik weet dat hij de Tour erg gemist heeft. Hij zal volgend jaar gemotiveerder zijn dan ooit om hem te winnen. De Tour 2015 start nu al voor ons."


Misschien ook interessant: