Tour de Pologne

Tour-revelatie Majka wint nu ook in eigen land

Rafal Majka, de winnaar van de bolletjestrui in de voorbije Tour, heeft nu ook toegeslagen in zijn eigen land. De Tinkoff-renner won de koninginnenrit in de Ronde van Polen en neemt ook de leiderstrui over van de Tsjech Vakoc.

Na vier sprintetappes waren vandaag de klassementsrijders aan zet. Op weg naar Slovakije kreeg het peloton vijf beklimmingen voorgeschoteld. De aankomst in Strbske Pleso lag bovenop een col van eerste categorie met in de laatste 200 meters een stijgingspercentage tot 16%.

Acht renners, onder wie Maciej Patersky en Jaroslav Popovych de bekendste, kozen al van bij de start het hazenpad. Het peloton hield de vluchters binnen schot. Hun bonus bedroeg nooit meer dan vier minuten.

Op dertig kilometer van de streep was hun liedje uitgezongen. Het regende aanvallen, maar niemand geraakte weg. Voor het echte vuurwerk was het wachten tot de slotklim.

Intxausti ging als eerste aan en leek op weg naar de overwinning tot Rafal Majka in de laatste meters zijn ultieme jump plaatste. De Poolse bergkoning maakte zijn favorietenrol waar en sleepte ook nog eens de gele trui in de wacht.


Misschien ook interessant: