Tour de Pologne

Autoritaire Majka klautert naar dubbelslag in Polen

Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) heeft de macht gegrepen in eigen land. De bergkoning uit de Tour veroverde net als gisteren de ritzege in de Ronde van Polen en duwt Petr Vakoc van de leiderstroon.

Peter Sagan binnenhalen, een dubbelslag slaan met Manuele Boaro in de Ronde van Denemarken en met Rafal Majka in de Ronde van Polen. Er zal wat vodka stromen ten huize Oleg Tinkov.

Wielerminnend Polen keek vandaag uit naar thuisrijder Majka, die voor het eerst sinds 2003 (toen won Cezary Zamana, red.) de eindwinst in eigen land kan houden.

In het Poolse gebergte kozen acht renners het hazenpad. Paterski (CCC Polsat) sprokkelde ijverig onderweg en verstevigde zijn leidersplaats in het bergklassement.

Maar dan het voorspel verzorgen zat er voor de vluchters niet in. Op de voorlaatste beklimming gaf gele trui Vakoc de pijp aan Maarten, terwijl Majka op het gaspedaal stond. Slecht 7 dapperen konden hun wagonnetje aanhaken.

Op de slotklim kende de Poolse klimsensatie geen genade meer met zijn kompanen. Hij schudde ze allemaal uit het wiel en klom naar de ritzege. Het Movistar-duo Intxausti en Jon Izagirre vervolledigde het podium.


Misschien ook interessant: