De Jongh over blessure Contador: 'Gelukkig is hij geen voetballer'

Alberto Contador begon door zijn scheenbeenbreukje met beperkte ambities aan de Vuelta. Maar halverwege lijkt de Spanjaard een van de topfavorieten voor de zege. Hoe kan dat?

De indrukwekkende demarrage van Alberto Contador in de bergrit van zondag doen de vraag rijzen: heeft Saxo-Tinkoff mist gespuid over de ernst van de blessure om een soort verrassingseffect te creëren?

"Nee hoor", antwoordt ploegleider Steven de Jongh bij Sporza. "Er zullen altijd cynische mensen zijn, maar hij herstelde gewoon snel en heeft op de fiets geen last meer."

"Als hij stapt, heeft hij wel nog pijn. Gelukkig is hij geen voetballer. Maar hij kan nog een slechte dag krijgen, we moeten hout vasthouden voor hem."

Contador staat na de eerste week tweede op 3 seconden van koploper Quintana. Hoe ver kan hij raken? "We mikten met Alberto eigenlijk op de ritten in de slotweek", zegt De Jongh.

"Hij kon door zijn blessure maar een smalle basis leggen en daarom blijven we het dag per dag bekijken. Vooralsnog gaat het goed en uiteraard hopen we dat het zo blijft."


Misschien ook interessant: