World Championship, Road, TTT, Elite

'Het weer kan een factor worden bij de ploegentijdrit'

Omega Pharma-Quick step verdedigt zondag zijn wereldtitel ploegentijdrit. De Belgische formatie snelde de voorbije twee seizoenen naar het goud, maar een derde titel op rij wordt lastig. "We starten niet met ons beste team", weet ploegmanager Patrick Lefevere.

Omega Pharma-Quick Step rekent zondag in Ponferrada op Tony Martin (Dui), Michal Kwiatkowski (Pol), Niki Terpstra (Ned), Tom Boonen, Julien Vermote en Pieter Serry."Vorig jaar reden Sylvain Chavanel, Peter Velits en Kristof Vandewalle mee", legt Patrick Lefevere uit bij Sporza. "Zij hebben de ploeg vorige winter verlaten, waardoor dit jaar de kaarten anders liggen."

"Ik wil zeker geen afbreuk doen aan de andere jongens, onze ploeg is wel degelijk ijzersterk. Serry en Vermote (foto) hebben de kwaliteiten voor een ploegentijdrit, maar ze hebben geen ervaring."

OP-QS had graag een beroep gedaan op Rigoberto Uran (Col) en Zdenek Stybar (Tsj), maar zij passen door fysieke ongemakken. "Uran was dit jaar sterk in elke tijdrit, maar is ziek. Stybar kan als geen ander afzien, maar is niet voldoende hersteld van zijn val in de Eneco Tour. We komen dus niet met ons sterkste team voor de dag."

Tom Boonen is er na een jaartje afwezigheid wel weer bij. "Hij kan een goeie ploegentijdrit rijden. Sprinters doen het altijd goed in deze discipline", klinkt het bij Lefevere.

Patrick Lefevere denkt dat het weer wel eens een spelbreker kan zijn. "Er wordt wisselvallig weer voorspeld en dus kan het weer een belangrijke rol spelen", vertelt de West-Vlaming.

"Ik hoop dat we tussen de buien door kunnen rijden op een zo droog mogelijk parcours. Dat zou aardig meegenomen zijn. Maar het wordt hoe dan ook afzien met een parcours van 57 kilometer."


Misschien ook interessant: