World Championship, Cyclo-cross, Elite

Adrie van der Poel: 'Van Aert is een flauw ventje'

Een week voor het WK is de psychologische oorlogsvoering losgebarsten. "Als ik bondscoach was van België, zou ik Van Aert vervangen door iemand die wel ambitie heeft", zegt Adrie van der Poel over de grote concurrent van zoon Mathieu.

Of het WK volgend weekend zal uitdraaien op een duel tussen jonkies Mathieu van der Poel en Wout van Aert, is nog koffiedik kijken. Van Aert legt zichzelf alvast geen torenhoge verwachtingen op en gaat naar eigen zeggen niet voor een goede uitslag.    nieuws
   sport
   cultuur
   weer
   verkeer
   radiospeler
   webshop

   Naar inhoud

24 januari 2015 12:45
Zoekterm

   home
       voetbal
       wielrennen
       tennis
       auto/motor
       atletiek
       zaalsporten
       ander nieuws
         
       radio
       tv
       fun & games
   match center
   Videozone

home > wielrennen > veldrijden >
Adrie van der Poel: "Van Aert is een flauw ventje"

   AP

19 jaar na vader Adrie (foto) doet Mathieu straks een gooi naar de regenboogtrui.
za 24/01/2015 - 11:36 Een week voor het WK is de psychologische oorlogsvoering losgebarsten. "Als ik bondscoach was van België, zou ik Van Aert vervangen door iemand die wel ambitie heeft", zegt Adrie van der Poel over de grote concurrent van zoon Mathieu.
Lees ook:

   Van Aert: "Zonder concrete ambities naar het WK"
   Mathieu Van der Poel: "Ik rijd het WK bij de profs"

kalenders en standen

   Wereldbeker
   Superprestige
   Bpost bank trofee
   UCI-ranking veldrijden

Of het WK volgend weekend zal uitdraaien op een duel tussen jonkies Mathieu van der Poel en Wout van Aert, is nog koffiedik kijken. Van Aert legt zichzelf alvast geen torenhoge verwachtingen op en gaat naar eigen zeggen niet voor een goede uitslag.
Belga

"Kom op, typisch Belgisch zeg", reageert Adrie van der Poel in de Mediahuis-kranten. "Draai of keer het zoals je wil, maar er is in Tabor maar één favoriet: Van Aert."

"Hij heeft dit seizoen zestien wedstrijden gewonnen, telkens op een indrukwekkende manier. Als je jezelf dan in de rol van underdog duwt, ben je een flauw ventje."

"Dat het parcours niet in zijn voordeel zou spreken? Van Aert kan alles aan. Hij heeft op de Koppenberg gewonnen, maakte de rest belachelijk in Essen..."

"Zeg dan toch gewoon dat je naar het WK gaat en één van de favorieten bent. Daar zou ik wel respect voor hebben. Nu is het zogezegd om te leren. Als ik bondscoach was van België, zou ik hem bij de beloften laten rijden. Ik zou zijn plaats bij de profs dan geven aan iemand die wel ambitie heeft."

Of zoon Mathieu 19 jaar na zijn vader de familie Van der Poel een regenboogtrui schenkt bij de profs, is best mogelijk volgens Adrie. "Mathieu bevindt zich in het groepje net achter topfavoriet Van Aert. Met daarbij ook Meeusen, Pauwels en Van der Haar."

"Mathieu heeft dit seizoen geen reuzensprong gemaakt zoals Van Aert, maar hij heeft wel weer een stap gezet. Ik vind het goed dat Mathieu het WK bij de profs rijdt, volgend jaar moet hij daarom nog geen drie klassementen rijden. Hij is nog een kind."


Misschien ook interessant: