Handzame

Meersman doet zijn fans kraaien van plezier

Gianni Meersman heeft de Handzame Classic gewonnen. De West-Vlaming was voor eigen volk de snelste in een massasprint na knap voorbereidend werk van zijn Etixx-Quick Step-ploegmaats. Met Demoitie en Benoot kleurde het podium helemaal Belgisch.

Pas na één uur, waarin er net geen 50 kilometer op de teller stond, ging het peloton akkoord met de vlucht van de dag. Onze landgenoot Dries Hollanders kreeg voorin het gezelschap van Tom Wirtgen (Lux), Alex Kirsch (Lux) en Conor Dunne (Ier).

Het kwartet kreeg een maximale bonus van 6 minuten. De WorldTour-teams lieten de mindere goden het vuile werk opknappen, waardoor onder meer Etixx-Quick Step en Lotto-Soudal lange tijd in een zetel zaten.

Maar dat veranderde halfweg koers voor de Lotto-ploeg. Kopman Kenny Dehaes werd na een tuimelperte afgevoerd, met vrees voor een breuk aan zijn pols.

Lotto veranderde het geweer dan maar van schouder: onder anderen Van der Sande, De Bie en Breen zetten een aanval op poten, zonder succes weliswaar. Voorin werd Kirsch op 15 kilometer van de aankomst als laatste vluchter gegrepen.

De massasprint was onvermijdbaar en daarin tekende Etixx-Quick Step voor een lead-out uit het boekje. Gianni Meersman werd netjes afgezet door zijn ploegmaats en spurtte vorig eigen volk naar de zege, al was het verschil met Demoitie en Benoot toch klein.


Misschien ook interessant: