Boonen: 'Ik heb hoge verwachtingen voor de Ronde van België'

De Ronde van België heeft met Tom Boonen op de valreep nog een extra trekpleister gekregen. Boonen gaf op in de Giro, maar staat morgen al opnieuw aan de start van de Belgische rittenkoers. "Ik wil hier een stevig resultaat neerzetten", klinkt het bij Boonen. Ook Greg Van Avermaet is duidelijk over zijn ambities.

"Mijn verwachtingen zijn hoog", vertelde Tom Boonen (Etixx-Quick Step) dinsdagavond op de ploegpresentatie. "Ik wil hier een stevig resultaat neerzetten."

Boonen startte zaterdag niet meer in de Ronde van Italië, maar heeft blijkbaar geen nood aan een langere rustperiode. "Het was wel een deel van de planning om eerder te stoppen in de Giro en dan hier te starten. Er breekt nu een belangrijke periode aan voor mij."

"We hebben hier ook een heel sterke ploeg", legt Boonen uit. "Tony Martin is hier niet, maar in de breedte is ons team sterk. Enkele renners, ik ook, hebben hun oog laten vallen op de proloog. Ook de etappe naar Knokke ken ik."

"Eigenlijk liggen alle ritten me, maar de laatste etappe is misschien iets te lastig. De meeste hellingen zijn te doen, maar ook de Stockeu zit daar tussen. Dat is geen leuk bergje voor iemand die 80 kilogram weegt. De laatste dag zal het klimmen geblazen worden en dan is het kijken wie overleeft."

Ook Greg Van Avermaet staat met een duidelijk doel aan de start: "Ik geef toe dat ik deze rittenkoers wil winnen. Het parcours ligt me nu eenmaal. Ik kijk er zeker naar uit."

"De vorige jaren was de tijdrit in deze ronde altijd langer. Ik verloor daar te veel tijd om nog een rol van betekenis te spelen in het klassement, maar na de proloog zullen de verschillen minimaal zijn."


Misschien ook interessant: