Giro d'Italia

Modolo steekt tweede ritzege op zak in Giro

Sacha Modolo (Lampre) heeft optimaal kunnen profiteren van het voorbereidende werk van zijn team. Stig Broeckx werd zesde in de massasprint in Lugano, in Zwitserland.

De 17e rit was overwegend vlak, op een beklimming in de eerste kilometers en twee kleine hellingen in de finale na. Een perfecte gelegenheid voor de sprinters om zich te tonen dus, al waren ook vluchters niet kansloos op dit parcours.

Het mooie weer inspireerde Iljo Keisse (Etixx-Quick Step), die samen met Marco Bandiera en Giacomo Berlato van bij de start in de aanval trok.

De sprintersploegen wilden absoluut vermijden dat ze te laat kwamen en hielden de drie in het vizier. Keisse en zijn kompanen kregen nooit meer dan 3'20". Op iets meer dan 25 kilometer van Lugano werden de vluchters ingerekend. Hansen ging even later in zijn eentje aan de haal, maar zijn liedje was net voor de Zwitserse grens uitgezongen.

Slagter, Gilbert en Paolini probeerden het nog met een late uitval, maar de massasprint was onvermijdelijk. Lampre-Merida leverde maatwerk af en Sacha Modolo kon zo, na zijn overwinning in Jesolo, zijn tweede ritzege in deze Giro op zak steken.

Giacomo Nizzolo werd tweede en neemt de rode trui over van Elia Viviani. Stig Broeckx reed naar de zesde plaats. In het algemene klassement verandert er niets.


Misschien ook interessant: