Ook Sweeck gaat vrijuit in dossier rond ozondokter

Laurens Sweeck moet geen sanctie vrezen in de dopingzaak rond de "ozondokter" uit Rotselaar. Bij gebrek aan bewijs heeft het parket van de Belgische Wielerbond de zaak van Sweeck geklasseerd. Eerder had de Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap zich onbevoegd verklaard.

Sweeck was de laatste bekende wielrenner die genoemd werd in de zaak rond de ozondokter uit Rotselaar. Samen met onder meer Greg Van Avermaet, Tom Meeusen en Tim Wellens werd hij verdacht van het inspuiten van Vaminolact, een babymedicijn. Vaminolact staat niet op de dopinglijst, maar mag niet worden ingespoten. Sweeck heeft altijd ontkend dat hij het product ooit onrechtmatig gebruikte.

Eind juni verklaarde de Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap zich in de dopingzaak rond Sweeck nog onbevoegd. De Belgische kampioen en vicewereldkampioen bij de beloften werd vervolgens doorverwezen naar de Belgische Wielerbond.

"Na uitvoerig onderzoek van de stukken van het dossier en de rechtspraak desbetreffend heeft het bondsparket beslist deze zaak zonder gevolg te rangschikken bij gebrek aan voldoende bewijs", klinkt het in een persbericht van de bond.

Laurens Sweeck heeft op Twitter gereageerd op het einde van de zaak rond zijn persoon. "Eindelijk kan ik dit hoofdstuk afsluiten. Hopelijk kan ik dit morgen ook op de voorpagina lezen, net als een aantal maanden geleden."


Misschien ook interessant: