Québec (b)

Uran schenkt Etixx-Quick Step mooi afscheidscadeau

Rigoberto Uran heeft in Canada de GP de Québec gewonnen. De Colombiaan reed in de slotkilometer weg uit de groep van de favorieten en hield nipt stand. Uran vertrekt na dit seizoen bij de ploeg van Patrick Lefevere.

Vijf renners kozen voor de vroege vlucht: Roth, De Vos, Benedetti, Quemeneur en Lapthorne. Hun poging was verdienstelijk, maar Trek en BMC maakten in de achtergrond duidelijk dat ze andere winnaars in gedachten hadden.

De finale werd gekruid door de ene aanval na de andere. Ook de Belgen toonden zich actief. Gilbert en Roelandts testten de benen op meer dan 20 kilometer voor het einde, maar geen landgenoot was mee met Fuglsang en Kelderman.

BMC moest dus opnieuw aan de bak. De ploeg rolde de rode loper uit voor een aanval van Van Avermaet op de laatste helling, vier kilometer voor het einde. Maar helemaal weg raakte Van Avermaet niet. De favorieten keken elkaar het wit uit de ogen. Dus probeerden Bakelants en Devenyns nog samen weg te rijden, zonder succes. Het was Uran die het beste moment koos.

In de laatste stijgende kilometer sloeg hij een kleine kloof en hield de sprintende groep met favorieten juist achter zich. Een mooie overwinning voor de Colombiaan, die volgend jaar voor Cannondale-Garmin rijdt.


Misschien ook interessant: