'De hitte in Las Vegas zal de moeilijkste factor worden'

Woensdagavond 21.30u lokale tijd, donderdagochtend 6.30u onze tijd, begint in Las Vegas de Wereldbeker veldrijden. Het is de eerste keer dat Las Vegas een WB-cross organiseert en zo vroeg in het seizoen geeft dat een extra pigment aan het evenement. Wout van Aert en Kevin Pauwels blikken vooruit in de gokhoofdstad.

"Het is indrukwekkend om Las Vegas eens te zien", zegt Wout van Aert. "Hier kun je drinken en gokken naar believen, maar dat zal er voor ons niet inzitten. Drinken zeker niet, want daar zijn deze cross en het verdere seizoen te belangrijk voor. Een gokje wagen zit er misschien wel in."

Vorige week won Van Aert een wedstrijd in West-Vlaanderen, een opsteker dus. "Ik had daar een zeer goed gevoel, het loopt al lekker. Het is belangrijk om met vertrouwen aan het seizoen te kunnen beginnen. Dan bedoel ik vooral dat goeie gevoel, op zich is die overwinning niet zo van tel."

"Ze zullen hier rekening met me houden na mijn vijfde plaats van twee jaar geleden op mijn 19e, maar de Amerikanen rijden sterk. Dat is iets dat ik van vorige keer onthouden heb. Het is ook een parcours voor hen, minder voor de Europeanen. Ik verwacht een gesloten wedstrijd met de beslissing pas op het einde."

"Het parcours lijkt op een grasmat en oogt makkelijk, maar bolt zoals mos. Dat is zeer zwaar. Daarom wordt meestal weinig initiatief genomen om een aanval op te zetten. De hindernissen zijn allemaal met de fiets te nemen, er zal weinig loopwerk aan te pas komen."

Las Vegas valt zeer vroeg in het seizoen, maar Van Aert zit er niet mee. "Ik was snel aangepast en ben voorstander van dit concept. Ik hoop dat de cross zich dankzij dit evenement verder kan internationaliseren en overal respect afdwingt."

Kevin Pauwels kan zich vinden in de parcoursanalyse van Van Aert. "De omloop ziet er makkelijk uit, maar hij is echt lastig. Hij bolt helemaal niet, hoewel het op zich wel een vrij snel parcours is", zegt Pauwels. "Maar de warmte zal nog de moeilijkste factor zijn, denk ik. Het is hier overdag meer dan 35 graden, ik kan daar niet goed tegen. Ik zal aan de start komen op een fiets met bidonhouder en misschien zal ik ook wel eens wisselen van fiets, met een verse drinkbus erin."


Misschien ook interessant: