Hasselt, Cyclo-cross

Na meer dan een jaar maakt Nys weer het zegegebaar

Sven Nys heeft na meer dan een jaar weer aangeknoopt met de zege. In de GP van Hasselt hield hij Tom Meeusen en Kevin Pauwels af in de slotronde. De laatste zege van Nys dateerde al van 11 november vorig jaar.

Al van bij de start waren de intenties van Nys, Pauwels en Meeusen duidelijk. Het trio nam snel een kleine voorsprong. Belgisch kampioen Klaas Vantornout miste zijn start volledig en kwam niet in het stuk voor.

De drie koplopers testten om de beurt hun metgezellen, maar niemand wou plooien. Zo kregen we de hele race lang een accordeon-beweging vooraan.

Uiteindelijk kwam het trio weer samen. De drie leken voor de zege te mogen strijden, maar plots kwam Diether Sweeck nog aansluiten.

De laatste ronde was spannend. Sweeck moest passen en op een modderige strook moest ook Pauwels eraf. Meeusen beet zich vast in het spoor van Nys, maar die had nog iets extra's in de tank.

Meeusen moest een klein kloofje laten en dat kloofje werd steeds groter. Pas in de laatste stroken in het veld boog Meeusen het hoofd. Dat was het sein voor Nys om te vieren, hij kwam juichend over de finish voor zijn eerste zege van het seizoen.


Misschien ook interessant: