Tour Down Under

McCarthy ontloopt valpartij en grijpt de macht in Tour Down Under

De Australiër Jay McCarthy heeft de tweede rit in de Tour Down Under gewonnen. Na een pittige rit, opgeschrikt door een grote valpartij in de finale, was hij sneller dan Ulissi. McCarthy (Tinkoff) wordt ook leider.

De zon brandde fel boven Adelaide en was een extra uitdaging in de tweede rit, die de renners ook al over een glooiend parcours stuurde.

Een renner had er extra veel zin in: Lotto-Soudal-renner Adam Hansen. De man die al 13 grote rondes na elkaar uitgereden heeft, draaide er zijn hand niet voor om en zette een solo-avontuur op.

Maar de aanmoedigingen van zijn familie ten spijt kon Hansen het peloton niet voorblijven en werd hij nog ingerekend.

Het peloton scheurde ook nog helemaal in de slotfase. Koploper Caleb Ewan moest met nog zo'n 5 kilometer voor de boeg afhaken.

De rest van het peloton maakte zich op voor een sprint bergop, tot 1 km voor de streep een grote val, die onder anderen Simon Gerrans uittelde, de voorbereiding verstoorde.

Jay McCarthy trok er zich niets van aan en vocht een beklijvend duel uit met Diego Ulissi om op de streep net sneller te blijken. McCarthy krijgt ook de leiderstrui.

McCarthy zal de trui ook met hand en tand verdedigen. "Het is geweldig om deze zege al beet te hebben, maar mijn week is nog niet voorbij. Ik ga voor het algemeen klassement."


Misschien ook interessant: