Tour of Qatar

Boasson Hagen slaat dubbelslag in Qatar

Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) heeft de tijdrit in de Ronde van Qatar gewonnen en vervangt zijn ploegmaat Mark Cavendish als nieuwe leider. Greg Van Avermaet werd vierde en staat nu op 34 seconden van de Noor.

Vandaag was er geen kans op waaiers in Qatar. De renners moesten op hun wegfiets een individuele tijdrit van 11,4 kilometer afleggen naast het Losail Racecircuit, waar elk jaar de brullende motoren van de MotoGP te horen zijn.

Jos van Emden liet zich er door inspireren en zijn motor sloeg zeker aan. De Nederlander van LottoNL-Jumbo was de eerste die onder de veertien minuten dook. Manuel Quinziato leek Van Emden nog te gaan bedreigen, maar hij strandde op vier seconden.

Daarna was het tijd voor de grote Boasson Hagen-show. De Noorse kampioen tijdrijden en op de weg haalde de twee renners voor zich in en verpulverde de tijd van Van Emden. De Nederlander werd op 25 seconden gezet.

Mark Cavendish was 44 tellen trager dan Boasson Hagen en moet ook de leiderstrui afgeven aan zijn ploegmaat bij Dimension Data. Greg Van Avermaet werd vierde in de tijdrit en schuift in het algemeen klassement ook op naar plaats vier.