Kuurne - Brussel - Kuurne

Stuyven voert verbluffend nummer op in Kuurne-Brussel-Kuurne

De jonge Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) heeft bewezen dat ook het Vlaamse werk hem op het lijf is geschreven. Stuyven hield in zijn eentje een elitegroep met Tom Boonen en Greg Van Avermaet af. Ook de sprintersploegen lieten zich vangen aan de 23-jarige Belg.

Wie anders dan Peter Sagan brak de race open op de Oude Kwaremont. De guitige Slovaak had de Omloop blijkbaar goed verteerd, enkel Jasper Stuyven kon Sagan bijhouden voorbij Kwaremont-dorp.

Toen de wind zijn zegje kwam doen, liet Sagan zich ringeloren. Een elitegroepje met Boonen, Van Avermaet en Stuyven was wel bij de les en scheurde zich los op 35 km van het einde.

Lotto-Soudal zette halsoverkop de jacht in, maar dat was zonder Stig Broeckx. Onze onfortuinlijke landgenoot werd na een manoeuvre aangereden door een motor van de dokter.

Kristoff had zich ook laten verrassen, maar ook met verenigde krachten kwamen Katjoesja en Lotto-Soudal geen millimeter dichter. Het groepje met Boonen, Van Avermaet en Stuyven mocht strijden voor de zege.

Op 17 kilometer van het einde voelde Stuyven zijn kuiten jeuken. De 23-jarige Trek-Belg pakte op slag een halve minuut, Boonen en Van Avermaet konden enkel toekijken.

De jonge benen van Stuyven draaiden soepel rond tot de aankomstlijn. Het groepje Boonen-Van Avermaet viel nog in handen van het peloton, waar Kristoff de sprint won voor Bouhanni.

   Greg Van Avermaet: "Door de wind was het vandaag heel lastig. Toen Stuyven aanviel, twijfelden we wat te lang. Iedereen was ook een beetje moe. Stuyven was heel indrukwekkend vandaag."

   Tom Boonen: "Ik voelde me vandaag niet super, maar wel beter dan gisteren. Toen Stuyven demarreerde, dacht ik dat dat veel te vroeg was. Zeker met de wind op kop. Maar hij heeft het toch maar mooi volgehouden. Een mooie winnaar."Misschien ook interessant: