Flèche Wallonne

Gilbert blijft kopman in Waalse Pijl: 'Bekijk het dag per dag met mijn vinger'

De Amstel Gold Race heeft voor Philippe Gilbert niet gebracht wat hij ervan hoopte: hij werd 81e op ruim 4,5 minuten, zijn gebroken vinger speelde hem parten. BMC blijft toch vertrouwen in hem hebben voor de Ardense klassiekers, te beginnen met de Waalse Pijl woensdag. "Philippe blijft onze kopman", stelt ploegleider Valerio Piva.

Gilbert moest gisteren in de finale van de Nederlandse klimklassieker de rol lossen. Hij ondervond nog te veel last van zijn vinger, die hij twee weken geleden brak bij een geval van verkeersagressie op training.

Piva: "Je moet fysiek in topvorm zijn voor een wedstrijd als de Gold Race. Philippe voelde zich op het eind niet zo goed, dus mochten onze jonge mannen hun kans gaan in de finale."

"We wisten dat Philippe niet 100 procent was met zijn vinger, maar hij deed wat hij kon. De Amstel is zijn wedstrijd, dus probeerden we hem zo veel mogelijk te steunen."

Gilbert gaf toe dat hij in Nederlands-Limburg in de problemen kwam in money time: "Het was een gecontroleerde race, maar in de laatste 50 à 60 kilometer werd er serieus versneld. Heel wat renners moesten lossen. En finaal was het mijn dag niet."

"Het liep niet zoals ik wou. Ik bekijk het dag per dag met mijn gebroken vinger en ik heb nu twee dagen om te herstellen voor de Waalse Pijl."

"Ik zal er woensdag en zondag in Luik staan. Ik ken de Waalse Pijl goed, won er al en hoop woensdag beter uit de verf te komen dan zondag."

Gilbert kan op weg naar Hoei ook op zijn team rekenen. "Hij is onze kopman", zegt Piva. "Maar zoals we zondag zagen hebben we een sterk en gemotiveerd team met onze youngsters, die ook de kans zullen krijgen om iets te doen als er opportuniteiten zijn."

BMC komt met hetzelfde team aan de start als zondag, alleen Stefan Küng vervangt Marcus Burghardt. Loïc Vliegen was gisteren negende, Dylan Teuns 18e.


Misschien ook interessant: