Ronde van Vlaanderen

'Ik droom van de dubbel Ronde-Roubaix'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

In de gebouwen van Quick-Step in Wielsbeke heeft Stijn Devolder 1 dag na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen de pers toegesproken. Klik rechtsboven onder video voor het interview dat Sporza met Devolder had.

Met twee zeges is de honger van Devolder nog niet gestild. "Ik wil deze schitterende race nog enkele keren winnen", zei hij. "Eigenlijk drong het pas in de aanloop naar de Ronde door welke impact mijn eerste zege had. De kranten stonden weer vol, en nu overkomt het me voor de 2e keer. Op de Muur van Geraardsbergen heb ik mijn pijngrens verlegd", zei Devolder, die maandagochtend al trainde. Aan de Bosberg had ik een minuut voorsprong, maar ik kon pas in de laatste 2, 3 kilometer echt genieten van mijn overwinning."

Het supporterslokaal van Devolder stond zondagavond op zijn kop. "Zelf ben ik maar een kwartier gebleven. Het was me er veel te druk. Ik was zeer blij toen ik met Tamara een frietje kon eten."

Zondag is de volgende afspraak met Parijs-Roubaix. "Met de ploeg vertrekken we dan weer met de ingesteldheid dat we moeten winnen", vertelt Stijn Devolder.

"De dubbel? Ik zou die graag realiseren. Iedere renner droomt toch van de Ronde én Roubaix? Waarom ik dan niet? Ik start zondag met het gevoel dat ik de Ronde al gewonnen heb, al zal de stress later in de week wel toenemen."

Stijn Devolder gaf nog mee dat hij na Parijs-Roubaix de Scheldeprijs rijdt en daarna rust inlast.  Devolder er weer stevig in, met grote doelen vanaf juli tot oktober.

"Na mijn pauze begint de voorbereiding op de Tour de France. Ik wil schitteren in de Tour", zegt Devolder. "Het WK? Dat is ook mooi. Het parcours is mijn ding: lastig en korte ronden. Met de Vuelta in de benen moet het mogelijk zijn om daar grootste dingen te verwezenlijken."

"Ik droom van de dubbel Ronde-Roubaix"
ma 06/04/09 - In de gebouwen van Quick-Step in Wielsbeke heeft Stijn Devolder 1 dag na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen de pers toegesproken. Klik rechtsboven onder video voor het interview dat Sporza met Devolder had.
Met twee zeges is de honger van Devolder nog niet gestild. "Ik wil deze schitterende race nog enkele keren winnen", zei hij.
(Belga)
"Eigenlijk drong het pas in de aanloop naar de Ronde door welke impact mijn eerste zege had. De kranten stonden weer vol, en nu overkomt het me voor de 2e keer."

"Op de Muur van Geraardsbergen heb ik mijn pijngrens verlegd", zei Devolder, die maandagochtend al trainde.

"Aan de Bosberg had ik een minuut voorsprong, maar ik kon pas in de laatste 2, 3 kilometer echt genieten van mijn overwinning."

Het supporterslokaal van Devolder stond zondagavond op zijn kop. "Zelf ben ik maar een kwartier gebleven. Het was me er veel te druk. Ik was zeer blij toen ik met Tamara een frietje kon eten."
"Ploeg moet zondag weer winnen"
Zondag is de volgende afspraak met Parijs-Roubaix. "Met de ploeg vertrekken we dan weer met de ingesteldheid dat we moeten winnen", vertelt Stijn Devolder.

"De dubbel? Ik zou die graag realiseren. Iedere renner droomt toch van de Ronde én Roubaix? Waarom ik dan niet? Ik start zondag met het gevoel dat ik de Ronde al gewonnen heb, al zal de stress later in de week wel toenemen.
Stijn Devolder gaf nog mee dat hij na Parijs-Roubaix de Scheldeprijs rijdt en daarna rust inlast.

Maar na die rustperiode vliegt Devolder er weer stevig in, met grote doelen vanaf juli tot oktober.

"Na mijn pauze begint de voorbereiding op de Tour de France. Ik wil schitteren in de Tour", zegt Devolder.

"Het WK? Dat is ook mooi. Het parcours is mijn ding: lastig en korte ronden. Met de Vuelta in de benen moet het mogelijk zijn om daar grootste dingen te verwezenlijken. Het wordt een zwaar seizoen, maar als je goed wil zijn op het WK, moet je de Ronde van Spanje rijden."

Quick-Step-ploegmanager Patrick Lefevere glunderde naast Stijn Devolder. "We hebben met de ploeg de koersen gedomineerd. Vanaf Kuurne tot nu. Mij hoor je echt niet klagen."

"Zaterdag verwees ik in de briefing naar Kurt Hovelijnck. "Denk aan iemand die nu in het UZ ligt met echte pijn", zei ik."

"De tactiek werd uitlegd en ik vroeg wie niet akkoord ging. Iedereen zweeg, mijn renners volgden alles op."

"De ploeg heeft een demonstratie gegeven. Maandagochtend zat ik om 6u naar de beelden van de Ronde te kijken. In de toekomst zal Stijn nog meer gevreesd worden. Samen met Boonen natuurlijk."

Stijn Devolder kreeg nog een cadeaubon van sponsor Frans De Cock. "Ik weet dat Stijn aan het verbouwen is. Ik kan hem geen beter cadeau geven dan een bon voor een nieuw Quick-Step-product. Stijn mag met Tamara een nieuwe parketvloer kiezen."


Misschien ook interessant: