Tour de Suisse

Cancellara seconde sneller dan Roelandts in Zwitserse tijdrit

Jürgen Roelandts heeft nipt naast de etappezege in de Ronde van Zwitserland gegrepen.Fabian Cancellara bolde één seconde sneller over de streep. Spartacus pakt zo de eerste leiderstrui in zijn laatste Ronde van Zwitserland.

De proloog in de Ronde van Zwitserland werd op de smalle wegen in en rond het Zwitserse Baar verreden. Thuisrijder Reto Hollenstein (IAM) ging als beste van start en zag zichzelf lange tijd op de eerste plaats staan.

Het was wachten op Etixx-Belg Yves Lampaert om de tijd van Hollenstein te verbeteren, maar de West-Vlaming werd op zijn beurt met enkele honderdsten geklopt door eerst Wilco Kelderman (Lotto-Jumbo) en later Gorka Izagirre (Movistar).

Ondertussen was Jürgen Roelandts bezig aan een stevige putsch. De Lotto-renner verbeterde de toptijd aan het tussenpunt na 3 kilometer en mocht met 7'39" aan de finish hopen op de ritzege.

Durbridge (Orica) en Cancelarra (Trek) waren de enigen die Roelandts nog van de eerste leiderstrui konden houden. Durbridge verbeterde de tussentijd van Roelandts, maar stierf in het zicht van de streep duizend doden en strandde op één seconde van onze landgenoot.

Toen Fabian Cancellara zijn tijdrit moest starten in de regen, leek Roelandts zegezeker. Helaas perste Spartacus er in het tweede deel van de proloog nog eens alles uit. De Zwitser dook één seconde onder de tijd van Roelandts en pakte op die manier de eerste leiderstrui in deze Ronde van Zwitserland.


Misschien ook interessant: