Tour de France

Le Tour: Tom Dumoulin moet de Tour in tranen verlaten

Tom Dumoulin heeft een polsbreuk overgehouden aan zijn val in de 19e rit van de Ronda van Frankrijk. De Nederlandse topfavoriet voor de olympische tijdrit is niet zeker dat hij op tijd hersteld raakt. "We zullen geen risico's nemen met zijn pols", zei de teamdokter van Giant-Alpecin aan Sporza.

Dumoulin kwam ongelukkig ten val in de in de aanloop naar de Montée de Bisanne, op 61 kilometer van de streep. Hij stond snel recht, maar greep direct naar zijn linkerpols. Met tranen in de ogen stapte Dumoulin in een ziekenwagen. Toen al leek de Nederlander te beseffen wat hem boven het hoofd hing.

"Dumoulin heeft een breukje in zijn linkerpols", gaf ploegdokter van Giant-Alpecin, Stephan Jacolino, meer uitleg. "Het ziet er naar uit dat de fractuur niet doorloopt naar het gewricht en het gewricht ook niet verplaatst is."

"Dat is een goede zaak en zou met een beetje geluk kunnen betekenen dat hij toch nog zal kunnen meedoen aan de Olympische Spelen."

"Tom is uiteraard teleurgesteld en bang dat hij Rio niet haalt, maar we gaan ons best doen. "Hij zal twee weken een gips dragen en daarna een brace."

"Er zijn risico's, uiteraard, maar we gaan die in het mate van het mogelijke zoveel mogelijk onder controle proberen houden. Alleen als het echt haalbaar is, laten we hem afreizen naar Rio."

Volgens de ploegdokter heeft een dergelijke breuk normaal gesproken 25 dagen nodig om te herstellen. De olympische tijdrit wordt op 10 augustus gereden, binnen 19 dagen.


Misschien ook interessant: