Tour du Poitou-Charentes et de la Vienne

Gehavende Bouhanni sprint naar tweede ritoverwinning in Poitou-Charentes

De derde rit in de Poitou-Charentes (2.1.) is gewonnen door Nacer Bouhanni (Cofidis). De 26-jarige Fransman was in een massaprint veel sneller dan de Italiaan Danilo Napolitano (Wanty-Groupe Gobert) en zijn landgenoot Arnaud Démare (FDJ). Bouhanni wordt ook opnieuw leider.

Met Thomas Sprengers, Dieter Bouvry en Damien Touzé trokken repsectievelijk twee Belgen en een Fransman van bij de start in de aanval.

De ploeg van leider en Belg Tom Van Asbroeck liet begaan en de drie fietsten een maximale voorsprong bijeen van twee minuten en dertig seconden.

Het peloton hield de vluchters altijd binnen schot, maar op vijf kilometer van het einde hadden Sprengers en Bouvry nog altijd een voorgift van een half minuutje. Touzé was op dat moment al gegrepen door het peloton, dat met grote vaart op het leidersduo naderde en hen uiteindelijk ook inrekende.

In de massasprint stond er geen maat op Nacer Bouhanni. De Fransman hield zonder al te veel moeite de Italiaan Danilo Napolitano en zijn landgenoot Arnaud Démare af. Voor de 26-jarige renner is het zijn tweede etappezege in de Poitou-Charentes. Eerder was hij ook al de beste in de openingsrit. Bouhanni neemt ook opnieuw de leiderstrui over van Van Asbroeck.

Het was een gehavende Bouhanni die vandaag zijn tweede ritzege in de Poitou-Charentes op zak stak. Hij kwam gisteren en ten val en liep daarbij heel wat schade op aan zijn arm en linkerbeen. Het belette hem niet om vandaag naar de overwinning te sprinten.


Misschien ook interessant: