Vuelta a España

La Vuelta: Quintana is heer en meester op Lagos de Covadonga

Nairo Quintana (Movistar) heeft de leiderstrui opnieuw veroverd in de Vuelta. De Colombiaan pakte daags voor de rustdag nog eens flink uit op Lagos de Covadonga. Robert Gesink, die na een vlucht mocht dromen van de ritzege, werd tweede. Froome, Contador en Chaves verloren tijd.

Net zoals de voorbije dagen lieten de Belgen hun shirts weer glimmen onder de Spaanse zon. Samen met 12 metgezellen trokken Ben Hermans, Jan Bakelants, Louis Vervaeke en Victor Campenaerts op schattenjacht.

Met een bonus van drie minuten zetten ze hun tanden in de slotklim, naar de mythische Lagos de Covadonga. Daar stak Louis Vervaeke als eerste de lont in het kruitvat. Een moedige poging, maar zijn poging droeg niet ver genoeg.

Toen alle Belgen van het voorplan waren weggeblazen, achtte Gesink zijn moment gekomen. De "Condor van Varsseveld" fladderde weg van alles en iedereen en leek even op weg naar ritwinst.

Maar dat was zonder Nairo Quintana gerekend. De Colombiaanse klimgeit beantwoordde eerst een prik van Contador, liet de Spanjaard daarna in de steek en ging in zijn uppie op zoek naar Gesink.

In de slotkilometers prikte Quintana Gesink op zijn vork, goed voor dagwinst en de rode trui. Gesink bleef voor de tweede plek nog net Froome voor, die al vrij vroeg moest afhaken op de slotklim, maar na een indrukwekkende inhaalrace alle favorieten nog oprolde (op Quintana na).


Misschien ook interessant: