Lefevere: 'Tom durfde het me niet te zeggen'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Een dag na het slechte nieuws wil Patrick Lefevere voor het eerst uitgebreid reageren op de positieve cocaïnetest van Tom Boonen. De teammanager van Quick-Step laat in een interview met Sporza radio weten dat hij niet goed geslapen heeft.

"Ik ben nog aan het recupereren van de grote schok", vertelt Patrick Lefevere. "We hebben de laatste jaren al het een en ander meegemaakt, maar dit kwam toch bijzonder hard aan."

"Ik heb het nieuws vrijdag vernomen. Lore (de vriendin van Tom Boonen, red) heeft me gebeld. Tom durfde het me zelf niet te zeggen. Lore vroeg me of ik kon gaan zitten, omdat er iets ernstigs gebeurd was. Ik dacht eerst aan een overlijden in de familie, maar toen vertelde ze me het nieuws."

"Ik kreeg Tom later aan de telefoon. Ik had niet veel zin om te praten. Ik heb de hele nacht nagedacht. Maandag praat ik waarschijnlijk wel met hem. Tom is niet perfect. Hij is een man met veel kwaliteiten, maar ook met gebreken. Helaas maakt hij die fouten op een slecht tijdstip. Dat is niet slim."

De nieuwe positieve test is een flink streep door de rekening van Quick-Step. Boonen mag de Tour waarschijnlijk vergeten. "Dat weet ik nog niet, maar de logica zegt me dat hij niet mag gaan", vertelt Lefevere.

"Ik heb mijn renners zelf nog niet gesproken, maar via de ploegleiders hoor ik dat ze geschrokken zijn. Of ze nog voor Tom willen werken, weet ik  nog niet. Dat is nog te vroeg. Ik kan de gevolgen niet inschatten. We hebben dit jaar al veel publiciteit gemaakt, maar dit maakt veel kapot."

Frans De Cock (Quick-Step) wil nog niet reageren op de positieve cocaïnetest van Tom Boonen. De hoofdsponsor van de wielerploeg wil de renner eerst spreken. De Cock is zwaar aangeslagen. Vorig jaar kon de sponsor Tom Boonen nog vergeven. Doet hij dat nu opnieuw?

"Ik moet eerst met ploegmanager Patrick Lefevere overleggen", laat De Cock kort aan onze redactie weten. "Ik ga vanmiddag ook met Tom Boonen zelf praten. Meer kan ik nog niet zeggen."

De Cock is de ex-chef van Quick-Step. Hij is ondertussen met pensioen, maar onderhoudt de contacten met de wielerploeg nog.


Misschien ook interessant: