Bruyneel: 'Ik ben de enige leider van Astana'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Johan Bruyneel heeft in de Franse krant L'Equipe toegegeven dat het niet altijd makkelijk is om een team te leiden met Lance Armstrong en Alberto Contador. "Op dit moment zijn ze voor mij de twee topfavorieten voor de eindzege", zegt de Belg.

"Ik ben voor de Tour duidelijk geweest met mijn renners", zegt Bruyneel. "Met Armstrong, Contador, Klöden en Leipheimer hebben wij vier kandidaat-winnaars in onze gelederen. Ik heb gezegd dat de sterkste zal winnen en dat alle beslissingen genomen zullen worden in het belang van het team."

"Contador is de nummer één, maar je kunt Lance niet zomaar vergeten. Op dit moment zijn Alberto en Lance voor mij de twee topfavorieten in de Tour."

De pers en de buitenwereld ziet barsten in het pantser van Astana en moeilijkheden tussen Armstrong en Contador. "Het is absoluut niet gemakkelijk om alles te beheren", geeft Bruyneel toe.

"Maar de wielersport is ook een schaakspel waarbij je je eigen pionnen en je troeven op het juiste moment moet uitspelen", zegt Bruyneel. "En daarom is er maar één leider bij Astana en dat ben ik. Ik bepaal de strategie bij Astana en niemand anders", is hij duidelijk.

Tot slot komt Bruyneel nog even terug op de kritiek van Astana-man Benjamin Noval, die zei dat Bruyneel geen respect heeft voor Contador en zorgt dat voor clans binnen de ploeg. "De enige die voor clanvorming zorgt is Benjamin Noval zelf", zegt Bruyneel.


Misschien ook interessant: