Tour de France

Le Tour: Cavendish is gedeklasseerd na de sprint

Photo: courtesy
TDWSport.com

Photo: courtesy
TDWSport.com

Mark Cavendish sprintte naar een dertiende plaats, maar de jury heeft de Brit na een klacht van Thor Hushovd gedeklasseerd. De Columbia-renner zou niet volgens de regels van de kunst gesprint hebben. "Dit is een correct beslissing", zegt Hushovd. "Team Columbia wou me flikken."

Hushovd maakte zich na de finish kwaad op Cavendish en hij kon zijn woorden nadien hard maken bij de jury.

De Brit wordt nu helemaal achteraan in het peloton geplaatst in de uitslag. Dat is een lelijke streep door de rekening van Cavendish. De Brit dacht een puntje in te lopen in de strijd om het groen, maar nu staat hij er plots 18 achter.

Zo blijft Team Columbia met "lege" handen achter na de veertiende etappe. Het team greep naast het geel met Hincapie en ook Cavendish doet een slechte zaak.


Thor Hushovd maakte zich meteen na de sprint voor de dertiende plaats al kwaad op Mark Cavendish. Zijn ploeg, Team Cervélo diende meteen na de rit een klacht in en die klacht werd ook aanvaard.
"Team Columbia wou me flikken", zei een boze Hushovd. "Renshaw sprintte mee en toen probeerde Cavendish me ook nog in de hekken te duwen. Dit is een correcte beslissing van de jury", zei de Noor. "Dit konden we niet zomaar laten."

Hushovd heeft nu achttien punten voorsprong in plaats van vier. "Toch is de weg naar Parijs nog lang. Het wordt een harde strijd voor groen, maar ik ben er klaar voor, ook voor de strijd in bergen."


Misschien ook interessant: