Tour de France

Le Tour: 'Contador is een klasse te sterk'

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Photo: courtesy
Guy Dedieu

Contador viel aan, won de rit en veroverde de gele trui. Astana-manager Johan Bruyneel was erg in zijn nopjes met de exploten van zijn Spaanse kopman. "Het resultaat mag gezien worden", zegt de Bruyneel fier. Cadel Evans had volgens Hendrik Redant een mindere dag.

"We waren van plan om aan de voet van de slotklim het tempo strak te houden en dan zou Contador na twee km aanvallen. Maar Saxo Bank dacht daar anders over."

"Uiteindelijk is het toch verlopen zoals gepland. We wisten dat als Alberto gaat niemand kan volgen. Hij was een klasse te sterk en zette de puntjes op de i."

"Ik had wel meer tegenstand verwacht. Saxo Bank was wel wat van plan, maar het heeft alleen andere concurrenten versmacht. Het wordt nog een lange week maar we staan op een goeie positie."


Silence-Lotto-ploegleider Hendrik Redant was eerlijk in zijn analyse. "Dit was een superprestatie van de sterkste renner van het peloton."
"Tactisch reden we een perfecte koers. Jurgen Van den Broeck deed het prima. Hij mocht zijn eigen kans gaan, maar toen begon Liquigas te rijden. Door de actie van Jurgen zat Evans rustig in het peloton, maar hij had een mindere dag. Hij moest Schleck laten gaan en kon ook Sastre niet volgen."

"En nu? Nadenken op de rustdag en aanvallen. Wij geven zeker nog niet op. Het wordt heel moeilijk, maar Contador is ook maar een mens", besluit Redant.


Misschien ook interessant: